twitter icon youtube icon hyves icon linkedin icon facebook icon facebook icon
Hobbemastraat 68, 8932 LC Leeuwarden, Nederland
Voeg je eigen straat toearrow
logo
shadow

Nieuws

print
3 november 2014
Voor veel sportverenigingen wordt 2015 een belangrijk jaar. Er zijn grote bezuinigingen gepland en het sportaccommodatiebeleid zal worden aangepast. Het leek me daarom belangrijk om in gesprek te gaan met de sportverenigingen om het hier eens over te hebben. Een aantal belangrijke vragen die tijdens ons gesprek werden behandeld: Hoe zouden de tarieven moeten worden berekend en wat zouden jullie als sportverenigingen zelf willen doen? Hebben jullie nog ideeën op het gebied van sport? 

Alle aanwezige verenigingen stelden zich zeer constructief op en de sfeer was goed. Men had er begrip voor dat er bezuinigd werd en dat er dus minder mogelijk was. Gezamenlijk werd er gekeken naar mogelijkheden om sportclubs te helpen zonder dat dit persé geld moest kosten. Met de concrete ideeën die dit gesprek heeft opgeleverd kan ik aan de slag. 

Natuurlijk werd ook besproken wat er beter kon. Communicatie tussen gemeente en sportclubs bleek een punt voor verbetering. De gemeente zou de sportclubs meer kunnen ondersteunen bij de initiatieven die ze zelf ondernemen, met name op het gebied van subsidieaanvragen.

Voor veel sportverenigingen is het nog niet duidelijk wat de plannen zijn van de gemeente en waar ze zich op moeten voorbereiden. Hopelijk kunnen we in de aanloop naar het nieuwe sportbeleid hier snel duidelijkheid over geven. Want sportclubs moeten zich vooral bezig kunnen houden met hun sport.

Bert-Jan Butijn

Portefeuillehouder Sport
bottom
bottom

Nieuwsbrief

bottom image

Laatste nieuws

25 oktober 2017

Dichtbij, voor elkaar

2 oktober 2017

Goed bezig in Goutum

27 september 2017

Speelstad Leeuwarden

bottom image